One day in March ,1964, Alaska began to shake . There was a great earthquake .It

One day in March ,1964, Alaska began to shake . There was a great earthquake .It

题型:不详难度:来源:
One day in March ,1964, Alaska began to shake . There was a great earthquake .It was the biggest earthquake the country ever had .
Shops and houses fell down . One street dropped 30 feet. One island rose about 11 metres into the air . Parts of the sea bottom became dry land . People felt the earthquake hundreds of kilometers away .
Each year there are many earthquakes . Most of them are small . They happen in different parts of the world . We are not sure what makes them . But if you are near , you can see the earth move . You may see a big crack (裂缝) in the ground . Sometimes the land drops on one side of the crack . There is a new hill . The old world has a new shape (形状).
根据短文判断下列句子正(T)误(F).
小题1:The strongest earthquake in Alaska happened in April 1967.
小题2:The word“earthquake”in the story means a strong shaking or moving of the ground .
小题3:The story wants to tell us earthquakes changed the land .
小题4:From the story we know earthquakes happen in small countries .
小题5:From this story we can see earthquakes often do a lot of harm .
答案

小题1:F
小题2:T
小题3:T
小题4:F
小题5:T
解析

试题分析:这篇短文简单介绍了1964年3月发生在Alaska的一次大地震,以及地震后的景象;还描述了每年世界上都会有地震发生及地震给这个世界带来的影响。
小题1:细节理解题。根据短文第一段 One day in March ,1964, Alaska began to shake . There was a great earthquake .It was the biggest earthquake the country ever had 描述可知最强地震是发生在1964年3月,而不是1967年4月。故题干描述错误,填F。.
小题2:细节理解题。根据上下文描述,可知地震是指强烈的震动或地球板块的移动,故该句The word“earthquake”in the story means a strong shaking or moving of the ground .描述正确,故填T。
小题3:细节理解题。联系上下文可知,地震可以改变地球的地貌特征,比如地表裂缝,地面下陷,出现新山等。故该句The story wants to tell us earthquakes changed the land .是正确的。故填T。
小题4:推理判断题。根据短文最后一段中They happen in different parts of the world .”描述可知,地震发生在世界的不同地区,当然包括大国家和小国家。故该句From the story we know earthquakes happen in small countries .描述错误,应填F。
小题5:推理判断题。根据短文第二三段信息可知,地震可造成商店房屋倒塌,岛屿上升海底变成陆地等。故该句From this story we can see earthquakes often do a lot of harm .描述正确,应填T。
举一反三
Gina was a 3rd grader. She was very clever, but she had no friends at school until Rita joined her class. New to the city and too shy to make any friends, Rita did not mind being Gina"s friend. At least she had someone to play with.
One day the teacher scolded (训斥) Rita for not concentrating when she was doing some math problems. The whole class laughed at her and Rita cried hard. The teacher had patiently explained how to do them, but Rita was just not able to understand.
Gina told her mother about Rita"s bad day. "Why don"t you try to help her?" asked her mother. " She likes you very much."
" Mommy, I don"t have time to waste." said Gina.
" But Rita is your friend and if you don"t help her, who will?" said her mother. But Gina didn"t think so.
" Then Gina"s mother decided to act tough(强硬地)." If you don"t help her, I will not let you watch cartoons for a week."
Extremely unhappy, Gina taught Rita. Rita understood, for Gina knew how to explain things simply. Rita was excited and told everyone what a good friend Gina was.
One day, Gina made a mistake, and the principal (校长) asked Gina to pick up the waste paper in every classroom after school.
After school, Gina began to clean the classrooms and she felt very sad. Rita found out about it and went to help her do it.
From that day, Gina and Rita became the best of friends.
小题1: Did Rita mind making friends with Gina?
__________________________________________________________________________
小题2: What happened after the teacher scolded Rita?
__________________________________________________________________________
小题3: Why did Rita understand the math problems after Gina taught her?
__________________________________________________________________________
小题4:How did Gina feel when she was made to pick up waste paper?
__________________________________________________________________________
小题5:What can we learn form the story?
__________________________________________________________________________
题型:不详难度:| 查看答案
Different people have different hobbies. For example, some people like reading, some people like swimming and some people like collecting something and so on. I have many hobbies, such as reading, skating, and traveling. I used to read books in my free time. I like reading because I could learn much by reading. At that time, reading was part of my life. Every day, I spent most of my free time reading books, newspapers and magazines. At night, I could hardly get  to sleep without a novel in my hand.
But later I found I could only learn from books by reading. I couldn’t get knowledge from others. I needed a  change . Traveling is my hobby now. I can visit many different places by traveling. I can learn a lot about people, geography and history. It’s very interesting.
I have many good friends. They all have their hobbies. Ann studies very hard. So her hobby is reading all kinds of books. Tony loves working with her hands, and his hobby is gardening. He usually plants flowers and trees in his yard. Judy is a quiet girl. She likes knitting(编织). She always knits sweaters for her dolls. We have different hobbies, but we are all good friends.
根据短文内容选择最佳答案(5分)
小题1:           is not the writer’s hobby according to the passage.
A.ReadingB.Swimming
C.SkatingD.Traveling
小题2:The writer used to          before he went to bed.
A.watch TVB.listen to music
C.play sportsD.read a novel
小题3:The underlined word   change  refers to
A.from reading to travelingB.from traveling to reading
C.from reading to skatingD.from writing to skating
小题4:         hobby is gardening.
A.Ann’sB.Judy’s
C.Tony’sD.John’s
小题5:What is the best title of this passage?
A.Different people have different hobbies.
B.How to make friends
C.Reading is important
D.Ways of traveling

题型:不详难度:| 查看答案
“How are you?”is a nice question. It’s a friendly way that people in the USA greet each other. But “How are you?”is also a very unusually question. It’s a question that often doesn’t need an answer. The person who asks “How are you?” hopes to hear the answer “Fine”, even if the person’s friend isn’t fine. The reason is that “How are you ?”isn’t really a question and “Fine.”isn’t really an answer. They are simply other ways of saying “Hello.”or “Hi.”Sometimes, people also don’t say exactly what they mean. For example, when someone asks “Do you agree?”, the other person might think, “No, I disagree. I think you’re wrong.”But it isn’t very polite to disagree so strongly, so the other person might say “I’m not sure.”It’s a nicer way to say that you don’t agree with someone. People also don’t exactly what they are thinking when they finish talking with other people. For example, many talks over the phone finish when one person say “I’ve to go now.”Often, the person who wants to hang up gives an excuse,“Someone’s at the door.”“Something is burning on the stove.”The excuses might be real, or not. Perhaps the person who wants to hand up simply doesn’t want to talk any more, but it isn’t polite to say that. The excuse is more polite, and it doesn’t hurt the other person. Whether they are greeting each other, talking about an idea, or finishing a talk, people don’t say exactly that they are thinking. It’s an important way that people try to be nice to each other, and it’s part of the game of language.
根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).(5分)
小题1:“How are you?”is another way of saying “Hello.”or“Hi.”
小题2: It is polite to say “No. I disagree. I think you are wrong.”if you don’t agree with others.
小题3:When someone says“I have to go now.”on the phone, it means he wants to go on talking.
小题4:“Someone is at the door.”may be an excuse for finishing a phone call.
小题5:Sometimes people don’t say exactly what they are thinking about just because they try to be nice to each other.
题型:不详难度:| 查看答案
The 31st Summer Olympics will be held in Brazil in 2016. Before this global sporting event, we started thinking about sports that didn’t exist any more and sports that were maybe a little strange. Read the following ones that have ever been included in the past Olympic Games.
Live Pigeon Shooting (1900)
This bloody event was only held once, at the 1900 Paris Games. Nearly 300 birds were killed during the competition, leaving a crime scene of feathers and blood. This is the only event in Olympic history that involved killing live animals.
Kabaddi (1936)
This sport is popular in South Asia. The object is for one member of a team to enter the other side’s half of the field, and score points. The attacker then returns to his half of the field.
12 Hour Bicycle Race (1896)
Seven riders got on their bikes at 5 a.m. and rode until 5 p.m. Four riders dropped out before noon, but the winner, Adolf Schmal of Austria, managed about 180 miles. Only Schmal and one other finished.
Tug of War (1900—1920)
This may seem like a basic PE class sport more than an Olympic event, but Tug of War was actually one of the first sports played at the Olympic games in 500 BC.
There are two teams of eight; the winning team must pull the other team six feet forward.
Swimming Obstacle Race (1900)
The athletes had to climb over a pole (杆子) and a row of boats, and then swim under another row of boats. All of this was done in the Seine River, so they also had to fight against the water. This event was only ever held in 1900, in Paris.
小题1:What do you probably think of these events?
A.Strange. B.Fantastic.
C.Modern. D.Interesting.
小题2:Which sport looks like a common activity more than an Olympic event?
A.Swimming Obstacle Race. B.12 Hour Bicycle Race.
C.Live Pigeon Shooting. D.Tug of War.
小题3:How many athletes finished the event 12 Hour Bicycle Race?
A.One. B.Two.
C.Four. D.Seven.
小题4:What does “drop out” mean in English according to the passage?
A.Give up. B.Run out.
C.Fall off. D.Break down.
小题5:What can we learn from the passage?
A.Athletes took part in all of the events in teams.
B.Tug of War was held in the Olympics only once.
C.Some of the events may be in the 31st Summer Olympics.
D.These events are not as popular as they used to be.

题型:不详难度:| 查看答案
My biggest problem is that I’m too busy. When I was young, I ___ to have so much time, but these days I get up ____ and stay in school all day. Then I go right home and eat ___. Before I started high school, I used to spend a lot of time playing games __ my friends, but  I just don’t have the time anymore. In the evening, I used to ____ TV or chat with my grandma, but now I ____ to study. I love music, and my father used to take me to ___. These days, I hardly ever have time for concerts. I do my homework and go to bed. I really ____ the old days!
小题1:
A.cameB.wentC.usedD.wanted
小题2:
A.lateB.earlyC.quicklyD.slowly
小题3:
A.nothingB.somethingC.dinnerD.breakfast
小题4:
A.inB.withC.onD.for
小题5:
A.watchB.turn onC.seeD.turn off
小题6:
A.needB.haveC.tryD.start
小题7:
A.cinemaB.clubC.schoolD.concerts
小题8:
A.hateB.loveC.missD.think

题型:不详难度:| 查看答案
最新试题
热门考点

超级试练试题库

© 2017-2019 超级试练试题库,All Rights Reserved.