Recently the “China dream” has been the subject of a public topic. Although it i

Recently the “China dream” has been the subject of a public topic. Although it i

题型:不详难度:来源:
Recently the “China dream” has been the subject of a public topic. Although it is quite common for Chinese people to dream of an empowered or a prosperous(繁荣) China, most people also have their own dreams. Throughout China’s thousands of years of history, these “China dreams” have always existed. Do you have a “China dream”? I brought up this topic with several young Chinese students with higher U.S. educational backgrounds. Unsurprisingly, they all had their own heartfelt hopes and dreams for their native country.

Fred Wang, an MBA candidate in the U.S. said, “I dream of equal chance for the young in China. Equality means all young people can compete fairly, based on the rule-of-law no matter whether they are rich or poor.”
Yujie Zhao, another MBA candidate in California said, “I dream of a happy family with an affordable home. I dream of having the best education for my children so they will not lose at the starting line, and I dream of being able to take good care of my parents after they retire(退休).” She said, “It seems like all my dreams are about family, but it is so true for most Chinese young dreamers today.”
Yiqiong Zhang, an MBA graduate from the US shared her dreams. “I have a dream which I have been holding for many years, that is after working hard for about 20 to 25 years, I can have enough money to build and manage a small bookstore or a flower shop. Besides working hard, I am able to enjoy life: to play the piano, to hike and to enjoy a two-month-long vacation every year. This may be a common dream among young Chinese students.”
There is no doubt that all of these young students have their own “China dream”. They all love China, they all love chasing their dreams. Beautiful “China Dream” requires hard work. Everyone should work hard to make their dream come true.
小题1:Which is right about the three young Chinese students?
A.They receive higher education in China.
B.They have their own hopes and dreams for China.
C.They receive education of all levels in America.
D.They have their own hopes and dreams for America.
小题2:What does the word “compete” in the second paragraph mean?
A.对待B.完成C.竞争D.成功
小题3:Yujie Zhao hopes that ___________.
A.all young people can have equal opportunities
B.she can have a happy family with a big house
C.her children can receive the best education in America
D.she can look after her parents well when they are old
小题4:Which one is NOT Yiqiong Zhang’s dream?
A.Working hard for about 20 to 25 years.
B.Managing a small bookstore or a flower shop.
C.Playing the piano and hiking in her free time.
D.Having a two-month holiday every year.
小题5:From the passage we can learn that  ____________.
A.“China Dream” is very difficult to come true.
B.“China Dream” does need everyone’s hard work.
C.“China Dream” is a subject we need to study in China.
D.“China Dream” is only a dream about the development of our country.

答案

小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:A
小题5:B
解析

试题分析:这篇短文主要介绍了三位受过美国高等教育的中国学生的梦想。作者想告诉人们所有这些年轻的学生都有自己的“中国梦”。他们都喜欢中国,都喜欢追逐他们的梦想。美丽中国梦需要努力工作来实现,每个人都应该努力工作以实现自己的梦想
小题1:细节理解题。根据短文描述及总结There is no doubt that all of these young students have their own “China dream”. They all love China, they all love chasing their dreams.,故选B。
小题2:词义猜测题。根据第二段Equality means all young people can compete fairly, based on the rule-of-law no matter whether they are rich or poor.”平等意味着所有年轻人可以公平竞争,基于法治,无论是否富有或贫穷。”
小题3:是非判断题。根据第三段I dream of being able to take good care of my parents after they retire(退休).描述,可知赵玉杰希望能给予父母很好的照顾。故选D
小题4:归纳理解题。根据第四段描述张毅琼的梦想是建一个书店或花店,并能享受生活。努力工作20到25年是实现梦想的方法,故选A
小题5:归纳理解题。根据最后一段Beautiful “China Dream” requires hard work. Everyone should work hard to make their dream come true描述,可知美丽中国梦需要努力工作,每个人都应该努力工作以实现自己的梦想。故选B
举一反三
Once I spoke at a high school. After the speech, the principal asked me to see a special student. An          had kept the boy home, but he had expressed an interest in meeting me, and it would mean a great deal to him. I agreed.
He was Matthew.          he was born, the doctor told his parents that he would not live to see five, then they were told            would not make it to ten. Now he was thirteen. He wanted to meet me because I was a gold-medal weight lifter.
I spent over an hour talking to Matthew. He spoke about            and succeeding and seeking(追寻)his dreams.
When we finished talking, I went to my         and pulled out the first gold medal I won and put it around his neck. I told him he was more of a winner and knew more about                     and overcoming obstacles(克服障碍)than I ever would. He looked at it for a while, then took it off and handed it          to me. He said, “You are a champion. You earned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”
Last summer I got the news that Matthew had         and a letter Matthew had written to me a few days before:
Dear Rick,
My mom said I should send you a thank-you letter. The doctors are         to tell me that I don"t have long to live any more. But I still smile as much as I can.
I told you that in the future I was going to the Olympics and win a gold medal. But I know now I"ll         . I know I"m a champion, and God knows that too. When I get to Heaven, God will give me my medal and when you get there, I will show it to you.
Thank you for loving me.
Your friend
Matthew
小题1:
A.excuseB.effectC.operationD.illness
小题2:
A.WhileB.WhenC.AlthoughD.Because
小题3:
A.theyB.heC.sheD.him
小题4:
A.winningB.teachingC.playingD.working
小题5:
A.homeB.deskC.classroomD.bag
小题6:
A.failureB.successC.luckD.smile
小题7:
A.aroundB.inC.backD.down
小题8:
A.went awayB.passed awayC.stayed awayD.moved away
小题9:
A.surprisedB.braveC.sorryD.happy
小题10:
A.neverB.everC.oftenD.seldom

题型:不详难度:| 查看答案
阅读下面一篇语言材料,按要求回答提出的问题,将答案写在答题卡上。
In 1896, the first modern Olympic Games was held in Athens, Greece. From then on, many countries had successfully held the Olympics, such as England, France, Germany, Canada, the U. S. A. , Spain and Australia. After more than a hundred years, the Games returned to its hometown in the year of 2004. When a country hosted the Olympic Games, they always made an emblem (会徽). The emblem of the Athens 2004 Olympic Games was a white circle of olive branches (橄榄枝) in the sky.
In 2008, Beijing hosted the Olympics. Its emblem is “Jing”. It means the capital of China and it is also like a runner or dancer. The running figure (人形) of the emblem shows the spirit (精神) of the Olympics: Faster, higher and stronger.
根据短文内容,回答问题。
小题1:把短文中划线部分译成汉语。
_____________________________
小题2:What do people make when they hold the Olympic Games?
_____________________________
小题3:How many years passed when Athens held the Olympic Games once again?
_____________________________
小题4:Does the character (图案) of“Jing”mean the capital of China?
_____________________________
题型:不详难度:| 查看答案
Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer(律师), but when he was about twenty years old, Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).
In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne’s writing included many predictions(预言) for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.
Jules Verne’s books have been the subjects for many movies. 20,000 Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne’s books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!
小题1:What does the phrase “the father of science fiction” mean?
A.The man who loves science and inventions.
B.The writer whose father wrote science fiction.
C.The man who first started writing science fiction successfully.
D.The man who first found science fiction
小题2:What encouraged Jules Verne to write more stories?
A.The success of Five Weeks in a Balloon.
B.The encouragement from his father.
C.The plays he wrote for the theater.
D.The encouragement from his friends.
小题3:Why were Jules Verne’s books very popular in the19th century?
A.Because his books made him rich and famous.
B.Because his books have been the subjects for many movies.
C.Because many people were interested in science and inventions.
D.Because people loved him.
小题4:Which of the following has the main character called Phileas Fogg?
A.From the Earth to the Moon
B.Around the World in Eighty Days.
C.A Journey to the Center of the Earth.
D.Five Weeks
小题5:20,000 Leagues Under the Sea is a ______.
A.cartoon movie
B.movie to use real actors
C.book written by Walt Disney
D.story told by an old man

题型:不详难度:| 查看答案
I used to live in my own room alone.But one day it all changed when my brother Mike asked to share my ____.At first,my parents said “no” to him,but at last my mother agreed.I cried and asked my parents not to do this,____ it didn"t work.
As soon as Mike entered my room,it began to become ____.To my anger,he often left his unwashed clothes and toys everywhere!
One evening,I was doing some ____ on my computer while Mike was listening to music.____,I left my seat to get some water.A big surprise was waiting for me when I ____ .He was using my computer to play games.I had forgotten to save the homework.Sadly,he had closed my program ____ saving it—all I had done had disappeared! I ____ him.He cried a lot as my mother came and beat him.My mother also asked him to leave my room at once.
Then I did my homework ____.At 10: 00 pm,I finished it.When I was going to turn off the ____,I saw the photo of my ____ that he had put on my table.I looked at his lovely face and remembered how ____ he was when my mom beat him.I really felt ____ .I went to see what he was doing.I found he was ____ in my parents" bed.I kissed his face.He woke up,got up and said.“I"m sorry.I won"t bring you any more trouble.”
I was as moved and said.“From now on,my room is not only mine.It is  ____!” That very night,Mike and I shared not only the room,but the bed.
小题1:
A.clothesB.FoodC.roomD.toys
小题2:
A.becauseB.ButC.orD.so
小题3:
A.dirtyB.emptyC.quietD.tidy
小题4:
A.businessB.HomeworkC.readingD.shopping
小题5:
A.LaterB.InsteadC.HoweverD.Sometimes
小题6:
A.dancedB.fellC.returnedD.slept
小题7:
A.afterB.byC.forD.without
小题8:
A.agreed withB.heard fromC.looked afterD.shouted at
小题9:
A.as wellB.for everC.in the endD.once again
小题10:
A.computerB.FanC.radioD.TV
小题11:
A.brotherB.CousinC.fatherD.grandfather
小题12:
A.cleverB.happyC.sadD.silly
小题13:
A.boredB.excitedC.proudD.sorry
小题14:
A.jumpingB.SleepingC.sittingD.singing
小题15:
A.hisB.hersC.oursD.theirs

题型:不详难度:| 查看答案
One day Tony was crossing the road when he was hit a car. He fell and broke his arm.
He was sent to a hospital. There a doctor operated on his arm. Then he put the arm in a cast(石膏). Tony could not move it at all.
“You must keep your arm in a cast for a month.” The doctor said, “That will give the bone(骨头) a chance to get well”.
A moment later, Tony went back to the hospital. The doctor used a large knife to cut the cast. Then he took Tony’s arm out of the cast.
“Can you move your arm, Tony?” he asked.
Tony tried to move his arm. At last it was difficult, but soon he could move it easily.
“Yes, it’s fine”. He said, “Thank you very much”
“In a few days it will be as good as before.” the doctor said, “Just exercise it a little every day.”
“Will I be able to play the guitar?” Tony asked.
The doctor smiled, “Of course, you will.” He said, “you will have no problems.”
“That’s good news.” Tony said, “Because I couldn’t play it at all before.
小题1:How did Tony break his arm?
A. He was hit by a car      B. He fell off a bike         C.A guitar fell on him
小题2:How long did he have to keep his arm in a cast?
A. One week             B. Four weeks              C.A few days
小题3:How was Tony’s arm when the doctor cut the cast?
A. It was OK            B. It was hurt                  C. It was worse.
小题4:What did the doctor tell him to do after the cast was taken off?
A. See another doctor     B. Play the guitar               C. Exercise his arm.
小题5:Why was Tony pleased?
A. The doctor gave him a guitar.
B. The doctor said he didn’t have to work again
C. He thought he could be able to play the guitar.
题型:不详难度:| 查看答案
最新试题
热门考点

超级试练试题库

© 2017-2019 超级试练试题库,All Rights Reserved.