In Europe many people died during the Second World War. As a result, at the end

In Europe many people died during the Second World War. As a result, at the end

题型:不详难度:来源:
In Europe many people died during the Second World War. As a result, at the end of the war there were many orphans(孤儿)there. A man called Hermann Gmeiner wanted to help these children. His idea was simple. He wanted orphans to have a home, and he wanted them to have the care and kindness of parents. Gmeiner asked people to give him some money. With this money he built the first SOS Children’s Village at Imst, in Austria. It opened in1949. This is how the SOS stand for “Save Our Souls(灵魂).” This means “Please help us!” An SOS Children’ village gives help to orphans.
Hermann Gmeiner’s idea for helping orphans soon spread(传播)all over the world. By 1983 there were 170 SOS Children’s Villages in the world. People in many countries give money to help the villages. Today the children from the first village have grown up. Now some of them work in other SOS Children’s Villages.
In SOS Villages orphans live in family groups. There are several houses in each village. The biggest village has 40 or 50 houses! Between seven and ten children live in a house. A woman lives with each group of children and looks after them. She gives the children a lot of love and kindness. She cooks meals for them and makes comfortable, happy home for them.
Of course, the children don’t spend all their time in the village. They go to school, they go out with their friends. But the village gives them a home—sometimes for the first time in their lives.
小题1:Which of the following came last?
A.People gave Gmeiner some money.
B.There were many orphans at the end of the war
C.Gmeiner built the first SOS Children’s Village
D.A man called Hermann Gmeiner wanted to help the orphans
小题2:An orphan is a child    .
A.who has no brotherB.who has no sisterC.who has no parentsD.all of the above
小题3:We can conclude(推论)from the article that the money for helping the SOS Villages mainly comes from       .
A.governmentsB.special organization
C.the orphans themselvesD.people in general(大体上)
小题4:Which of the following can best summarize(总结) the work a woman in an SOS Village does for each group of children?
A.She gives the children a lot of love and kindnessB.She lives with each group of children
C.She cooks meals for childrenD.She looks after them

答案

小题1:C
小题1:C
小题1:D
小题1:A
解析

小题1:考查事件发生的顺序。根据第一段前两行可知,B项时间最早;其次是D;接着是A;最后是C。故选C。
小题1:考查概念。orphan是“孤儿”的意思,即没有父母的孩子。故选C。
小题1:根据第一段“People in many countries give money to help the villages.”可知,社会各界人士的爱心资助是儿童村得以维持的主要资金来源。故选D。
小题1:根据第二段“She gives the children a lot of love and kindness.”可知,每个家的几个孩子有一个“妈妈”,她负责照顾孩子的日常生活,给孩子们关爱。A项概括最全面。故选A。
举一反三
Please give kids a break. The request(要求) came after an online survey about  31  activities between classes. Some schools only   32  students to play in the corridors (走廊) during the ten-minute breaks, while   33  even make students do homework in the classroom. About this problem, different people have   34  ideas.
70% of parents in the survey said their children were not allowed to play   35  during breaks. Teachers should know children are 36  to be active, so education shouldn’t run  37   the laws(规律) of nature. “ It   38 that the playground is useless,” said one of the parents.      Some parents agreed to   39  the school did. “ Games during breaks will make children too excited to listen to the teacher   40  in class.” Schools had their own reasons   41    this. Teachers were facing lots of responsibility(责任) over school  42 . Some schools stopped activities   43  children were injured (受伤)during breaks.   44  didn’t want to do so,   but there was no better   45  to solve the problem.
小题1:
A.teachers’B.children’s C.kid’sD.people’s
小题2:
A.makeB.letC.allow D.have
小题3:
A.otherB.anotherC.othersD.the other
小题4:
A.sameB.specialC.usualD.different
小题5:
A.outsideB.insideC.upstairs D.downstairs
小题6:
A.afraidB.born C.similarD.able
小题7:
A.after B.toC.withD.against
小题8:
A.likesB.looksC.seesD.seems
小题9:
A.whatB.thatC.whichD.how
小题10:
A.carelessB.carefulC.carefullyD.care
小题11:
A.toB.ofC.forD.with
小题12:
A.rulesB.safetyC.gamesD.sports
小题13:
A.beforeB.whileC.so D.because
小题14:
A.TheyB.WeC.YouD.He
小题15:
A.roadB.streetC.helpD.way

题型:不详难度:| 查看答案


5. Which of the following is TRUE according to the information in the form?
A.Australia isn’t English-speaking countries.
B.Rome is a city in Southern Europe.
C.Canberra is the capital of Italy.
D.London has a population of 56 million.

题型:不详难度:| 查看答案
WHETHER you like it or not, your parents are responsible (负责任的) for you, at least until you’re out of school. Does it feel like your parents are stressing you out with their love? Do you often fight with them?
Hu Muqing, 16, of Shenyang, complains that his parents are only concerned about his grades and not his other needs. He and his parents fight the most about the time he spends watching TV and on the Internet. The Shenyang teenager said, “They think because I’m in middle school I should concentrate on my work. However, I need to be able to relax. Most of my friends can watch TV and surf the Web a lot. Sometimes it’s hard to talk to them.”
After some negotiations (商谈), Hu has been allowed to watch TV for 15 to 20 minutes every night, but has been told to keep away from the computer.
Shen Ying, 17, Jianyang, Sichuan Province. Since she feels she’s grown up now, she wants more respect from her parents. “My father shouted at me when he’s in a bad mood. He doesn’t listen to me, but instead acts like, ‘I’m the boss’!” said the teenager “I’d like my parents to treat me like a friend and understand that respect is a two-way street.”
Lu Yiting, 15, of Shantou, has a different problem with her parents. They think she spends too much time with her friends and is falling into bad company. “I want trust from my parents,” Lu said.
It’s the age when teenagers are becoming more independent (独立的), but their parents are very concerned about their kids’ futures, said Sun Yunxiao, a senior researcher at the China Youth and Children Research Center. Sun suggests that teenagers should learn to communicate with their parents effectively. “Find the right time for a talk. On Mother’s Day or Father’s Day, say ‘Thank you’ to your parents or give them a small gift with a letter so they can get inside your head a little,” he advised. Sun also believes that teenagers have to work to earn trust and respect from their parents. “You need to make sure they know that you’re not going to screw up (搞砸) your exams or let them down. Let them know that you want to do well, and that you will do well,” he said.
小题1: 根据短文内容完成句子填空(每空一词)
According to the passage, we can learn Hu Muqing wants more time to relax, Shen Ying wants more _____________ from her parents and Lu Yiting needs more _____________ from his parents.
小题2:Hu Muqing’s parents care much about his _____________ and Lu Yiting’s parents concern about her _____________ she makes.
小题3:在上文中找出这个句子的同义句,并抄到横线上。
Does it seem that your parents’ love make you stressed out?
___________________________________________________________________________
小题4: 根据短文内容,把画线句子翻译为汉语。
On Mother’s Day or Father’s Day, say ‘Thank you’ to your parents or give them a small gift with a letter, so they can get inside your head a little.”
___________________________________________________________________________
小题5:根据短文内容回答问题
In Mr Sun Yunxiao’s opinion, what should the teenagers do to get along well with their paretns?
(One of the opinions is enough)
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
题型:不详难度:| 查看答案
Around the world, people have different ideas about what good manners are.
When you go to restaurants in different parts of the world, it’s important to know the right and wrong things to do. (2)For example, in China it’s OK to make a lot of noise in a restaurant. In fact, if a restaurant isn’t noisy and lively, you may think there’s something wrong with it. However, in many Western countries, restaurants are quiet places. If a table is too loud, other people who are eating there will be unhappy.
Paying the bill is also (1)__________ __________ country to country. In China one person usually pays for everyone. In Western countries, if friends eat together, they usually share the cost. This is called “ go Dutch”. Also, when Westerners pay the bill, they usually leave some money for the waiter. This is called “leaving a tip(小费)”. Leaving a tip is thought to be polite.
The way people eat food is different in the world, but you can find the same kinds of food in many countries. Chinese and Italian food, for example, are popular all over the world.
小题1: 在(1)处填上适当的词,使句意完整,上下文通顺:____________   _____________
小题2:将(2)句译成中文:__________________________________.
小题3: 根据短文内容回答问题:  
How will other people feel if a table is too loud in Western countries?
_____________________________________________
小题4:在文中找出 People think it’s polite to leave a tip的同义句:
_______________________________________________
小题5:在文中找出本文的中心句:____________________________________________
题型:不详难度:| 查看答案
There’s a big supermarket called Jiahui in our city. It’s very   46  to find. It is in the center of our city. It’s   47  the bus stop and it’s also very easy to take a taxi, too.
The supermarket is big   48  nice. It    49  at 8:30 a.m. and closes at 10 p.m. So every day, lots of people go   50  at it    51  work. You can buy   52 , drinks, clothes, shoes, vegetables,…and stationery there. The workers at the supermarket are very  53  . So many people like shopping there.
At the weekend, people don’t go to work or go to school, so there are  54  people shopping there. We must  55  our turn a long time to pay for what we buy.
小题1:
A.hardB.difficultC.easyD.good
小题2:
A.inB.nearC.at D.between
小题3:
A.butB.orC.andD./
小题4:
A.openingB.openC.is openD.to open
小题5:
A.shoppingB.swimmingC.runningD.shop
小题6:
A.atB.toC.afterD.with
小题7:
A.dogsB.foodC.catsD.nothing
小题8:
A.busyB.wellC.niceD.tired
小题9:
A.too manyB.too much C.a fewD.some
小题10:
A.seeB.look atC.look forD.wait for

题型:不详难度:| 查看答案
最新试题
热门考点

超级试练试题库

© 2017-2019 超级试练试题库,All Rights Reserved.