What is color? Why do some of the things around us look red, some green, others

What is color? Why do some of the things around us look red, some green, others

题型:不详难度:来源:
What is color? Why do some of the things around us look red, some green, others blue?
Colors are really made by reflected(反射)light(光). We see color because most of the things reflect light. Something is red, because it reflects most of the red light. In the same way, if something is green, it reflects most of the green light. If something reflects all light, it is white. If it doesn‘t reflect any light, it is black.
Some of the light is reflected and some is taken in(吸收)and turned into(变成)heat.The darker the colour is, the less light is reflected, the more light is taken in. So dark-colored(深色的)clothes are warmer in the sun than light-colored(浅色的) clothes.
小题1:When something reflects light, we can_______.
A.see its colorB.see its heat  
C.not see its colorD.see nothing
小题2:Something looks white because it reflects______.
A.some lightB.no lightC.all lightD.most light
小题3:The dark-colored clothes are warm because______is taken in(吸收).
A.more lightB.less lightC.more colorD.less color
小题4:.In summer_____make people feel cool.
A.dark-colored clothesB.red-colored clothes
C.green-colored clothesD.light-colored clothes
小题5:What’s the best title(题目)of this passage?
A.Dark colorB.ColorC.HeatD.Clothes

答案

小题1:A
小题2:C
小题3:A
小题4:D
小题5:B
解析

试题分析:这篇短文主要介绍了为什么我们周围的东西看起来五颜六色?那是因为大部分物体能反射光线。通过光的反射我们就能看到不同的颜色。
小题1:细节理解题。根据短文第二段We see colour because most of the things reflect light,我们能看到颜色因为大部分物体能反射光线。故选A
小题2:细节理解题。根据第二段If something reflects all light ,it is white .如果某物反射了所有的光线那么它就是白色的。故选C
小题3:推理判断题。根据第三段The more light is taken in ,the more heat will be absorbed (吸收). So dark-coloured  clothes are warmer in the sun than light –coloured clothes.描述,光线进入的多热量吸收的就多,故可以判断深颜色的衣服光线吸入更多,故选A
小题4:推理判断题。根据第三段So dark-coloured  clothes are warmer in the sun than light –coloured clothes.描述,深颜色的衣服在太阳底下比浅颜色的衣服热,所以夏天浅颜色的衣服凉快,故选D
小题5:标题归纳题。根据短文大意可知,文章主要是围绕颜色来讲的,故选B。
举一反三
Have you ever taken part in a marathon? A marathon is 42km long. It is the longest race in the world. To make the runner’s body work, harder training(训练) is quite necessary. A runner should start to prepare for a marathon at least three months before. Many hours of running at different speeds(速度) and the changes in diet are necessary in the training.
Two weeks before the marathon, the training programme becomes less, from 100km per week down to 60km and then to 30km in the final week. On the last two days they may not run at all.
Breakfast should be eaten at least three hours before the race. Easily digested (消化) food such as cereal (麦), toast (烤面包) and scrambled (捣碎) egg is best, with as much fluid (液体) as possible. Runners should drink water about half an hour before the race to keep up the body fluid.
小题1: A marathon runner should begin his training___________.
A.a month before the race.B.a week before the race.
C.three or four months before the race.D.a year before the race.
小题2: Runners have to run ________ km. in a marathon race.
A.100B.60C.30D.42
小题3: It’s necessary for the players to have______________in the training.
A.training at different speeds and changes in diet.
B.little water.
C.lessons before the race.
D.too much meat.
小题4: Players shouldn’t run _______________.
A.two weeks before the marathonB.three months before the marathon
C.two days before the marathonD.in the final week
小题5: What should a runner have for his breakfast on the day of the race?
A.A big meal.B.A light(清淡的) meal.
C.Lots of meat.D.Oily(油性的) food.

题型:不详难度:| 查看答案
People are always afraid of making mistakes. But sometimes it’s not bad to make mistakes, and here is way.
At first, mistakes are a clear sign that you are trying new things. It’s always good to try new things, because when you are trying new things you are growing. If you never try new things, how can you improve? How can you create? The simple answer is, “You can’t.” Look around you, everything you see is the result of someone trying new things.
Another good thing about mistake is this: when you are making mistakes, you are learning. Consider this : Edison failed 10,000 times before he invented the light bulb. When he was asked how he felt to fail that many times, he said that he hadn’t failed 10,000 times, but rather had learnt 10,000 things that didn’t work.
Finally, when you make a mistake, you are that much closer to success. Why? Because you have said what you should say, and you have done what you should do. Every time you make a mistake, you are closer to success. But it doesn’t mean that you can make mistakes without thinking. Instead, when you try new things you have to think them over, so that you can keep away from some unnecessary mistakes.
We shouldn’t spend all our time and money on the only one way, but use them correctly. Because our time and money are limited(有限的) .
There is an old saying, “ If you are not making mistakes, you are not trying hard enough.” So go bravely and make mistakes. And learn. And grow. And succeed.
小题1: If you are making a mistake, that means_______ .
A.you are careful.B.you’re kind.
C.you ‘re growing.D.you know nothing.
小题2: If you never try new things, you can’t _____ .
A.improveB.createC.spendD.A and B
小题3: After Edison failed 10,000 times, he ________ .
A.gave upB.invented the light bulb.
C.invented the computer.D.invented 10,000 new things.
小题4:When you make a mistake, you are closer to_______ .
A.timeB.moneyC.successD.everything
小题5:What’s the main idea of the passage?
A.Never make mistakes.
B.You can make mistakes without thinking.
C.Sometimes it’s good to make mistakes.
D.Making mistakes is terrible.

题型:不详难度:| 查看答案
The common Chinese greeting of “Ni chi le ma?” may soon be  replaced (代替) by a new greeting: “Have you cleaned your plate?”
The Clean Your Plate Campaign(运动) began on the Internet in January, 2013. It calls on people to reduce food waste. China in recent years has experienced serious problems with wasted food. CCTV reported in January that the food Chinese people waste every year is enough to feed 200 million people for a year.
Chinese people are well-known for their friendly behavior towards guests. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food.
It’s important for everyone to reduce food waste. However, wasting food is still a serious problem in China. We still have a long way to go.
President Xi Jinping is encouraging people to be less wasteful(浪费的), and he told Party members to cut back on wasteful holiday banquets(宴会). He said they should be more careful when spending the people’s money.
Wasting food certainly goes against what Xi Jinping calls, “the Chinese tradition of being hardworking and thrifty(节俭).” Having a “clean plate” is just a traditional and important thing to do.
小题1: The Clean Your Plate Campaign calls on people to ________.
A. reduce food waste           
B. be more friendly to guests  
C. deal with serious problems
小题2: Which of the following is True according to the passage?
A. The Clean Your Plate Campaign began online in January, 2013.
B. Chinese people waste food for 200 people in a year.
C. Chinese guests like to eat up all the food on the table.
小题3:We can learn from the passage that ________.
A. plates must be kept clean
B. Party members like to waste the people’s money
C. it’s difficult to deal with food wasting problem
小题4:The underlined phrase “cut back on” in the 5th paragraph(段落) probably means “________”.
A. 增加    B. 保持   C. 减少
小题5: The passage is written to ________.
A. introduce a new way of greeting
B. encourage people to be less wasteful
C. call on people to work hard for our country
题型:不详难度:| 查看答案
Is it difficult for you to get up in the morning? Hiroyuki’s bed will solve your problem! Here is how it works.
  The bed is connected to an alarm clock(闹钟). First, the alarm clock rings. You have a few minutes to wake up. Next, a tape recorder in the bed plays soft music. The tape recorder in Hiroyuki’s bed plays a recording of his girlfriend. She whispered in a soft voice, “Wake up, darling, please.” After minutes later, Hiroyuki hears a recording of his boss. His boss shouts, “Wake up at once, or you’ll be late!”
If you don’t get up after the second recording, a mechanical(机械的) “foot” in the bed will kick you in the head. The bed waits a few more minutes. What! You’re still in bed! Slowly the top of the bed rises higher and higher. The foot of the bed goes lower and lower. Finally you slide(滑落) off the bed and onto the floor. You are out of bed awake!
  Hiroyuki’s bed is not in stores. There is only one bed — the bed Hiroyuki made for a contest(比赛). Maybe someday a company will make Hiroyuki’s bed and sell it in stores. Maybe people will buy millions of beds. Then Hiroyuki will be rich. If the bed makes Hiroyuki rich, he won’t need to work, and he won’t need to get up early!
小题1: The bed is useful to the people ________.
A. who can’t sleep well      
B. who can’t get up early     
C. who go to bed late
小题2: The bed is not connected to ________.
A. an alarm clock             B. a tape recorder            C. a TV
小题3:What will finally happen to Hiroyuki if he doesn’t get up?
A. He will slide onto the floor.
B. A tape recorder will play a recording of his boss.
C. A mechanical “foot” will kick him in the head.
小题4: Which is TRUE of the following sentences?
A. Hiroyuki’s company has made many such beds.
B. Hiroyuki’s bed is the only one made for a contest.
C. Hiroyuki has made a lot of money.
小题5:The word “whisper” in the second paragraph means “________”.
A. speak loudly         
B. speak angrily         
C. speak quietly
题型:不详难度:| 查看答案
Do you hope to do a lot of homework every evening ? Are you interested in your classes ? Who do you want to teach you ? Maybe you have lots of questions in your mind before school starts· Well, I want to give you some good advice on these problems. First,keep calm. Don"t worry about all the questions you have. Put your heart into learning and you can find something you are interested in. Do it actively(积极地). Second, try your best to finish your homework quickly. Don"t spend a lot of time on it. Do more reading or writing in English.Think about the problems you have and solve them at once. Don"t stay up late, or you can"t study.well the next day.   Third, think of something instead of copying or repeating. If you can remember the words in your way, can tell your teachers you don"t like the way of copying them again and again. Be sure you can pass the test. I think your teachers will agree with you. And they can give you something interesting to do. School is really a good place. Believe in your teachers and yourself. You are the best one and you can do everything well.
小题1:The writer writes the passage to________.
A.give students some good ways of learning
B.ask students not to listen to tlleir teachers
C.ask students not to do their homework
D.tell students what a good teacher is
小题2:.How many pieces of advice does the writer give us________?
A.3B.4C.5D.6
小题3:What does the writer tell students to do about their English homework?_______    _ .
A.They should spend a lot of time on it
B.They should stay up late doing
C.They should do more reading or writing in English
D.They should have boring work to do
小题4: What"s the third piece of advice about?________      .
A.How to get on with friends
B.How to get high grades
C.what kind of schoolwork is better for students
D.How to finish the homework in a short time
小题5:According to(根据) the passage.students should believe in________.
A.themselves and their classmatesB.themselves and their parents
C.their parents and teachersD.themselves and their teachers

题型:不详难度:| 查看答案
最新试题
热门考点

超级试练试题库

© 2017-2019 超级试练试题库,All Rights Reserved.